Elektriker

När jag skulle söka till gymnasiet så hade jag några yrken jag var intresserad av, däribland elektriker. Min pappa och min farbror är båda elektriker till yrket så man kan väl säga att det ligger lite lite släkten. Men nu var det ju så att jag istället valde att bli bilmekaniker, det kanske inte är så att jag har ångrat mig genom åren men jag hade nog tjänat mer som elektriker och det hade nog inte varit hälften så slitsamt. Tror jag inte i alla fall. Nu har jag arbetat i 10 år som bilmekaniker och har sedan ett par år tillbaka haft starka funderingar på att omskola mig.

Från bilmekaniker till elektriker

När corona kom så var det många utbildningar som plötsligt blev tillgängliga på distans och det var nog då jag tänkte att jag kanske skulle ta och gå någon kurs på distans under tiden jag jobbade. Jag har hittat utbildningar där jag kan läsa teoridelen hemma och sedan åka till skolan för att göra det praktiska, det är ju helt perfekt, om jag nu orkar att läsa samtidigt som jag jobbar. Men man kan ju alltid testa och se om det funkar. Det bästa av allt med att bli elektriker är att dom påstår att man har arbete direkt efter utbildningen vilket är fantastiskt bra och lockande.

Elektriker i släkten

Det bästa av allt är ju att jag har två elektriker i släkten på nära håll som jag kan lära av. Jag kan kanske till och med följa med pappa och farbror ut på deras jobb som praktik. Kanske kan vi till och med starta eget företag när jag är klar och har jobbat några år. Tänk att ha företag ihop med farsan och farbror, hur kul hade inte det varit? Eller det kanske ligger något i uttrycket ”släkten är värst”. Vi får se men planen är i alla fall att jag ska ansöka till utbildningen nu till höst.